
Chocoladetaart met kwarklaagjes
- 10 punten
- 90 min
- waardering 8,3
- Gebak
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 175 g zachte boter
- 175 g witte basterdsuiker
- 3 eetlepels abrikozenjam
- 3 eieren
- 150 g zelfrijzend bakmeel
- 25 g cacao
- 7 blaadjes witte gelatine
- 2 eetlepels rum
- 500 g bananenkwark
- 250 ml slagroom
- poedersuiker
- 1 flesje bosvruchten puddingsaus
Bereiden
Verwarm de oven voorop 150 °C.
Klop in een kom de boter, suiker en abrikozenjam in ca. 10 minuten zacht en romig. Klop één voor één de eieren erdoor, voeg een volgend ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen. Spatel het zelfrijzend bakmeel en de cacao erdoor.
Doe het beslag over in een ingevette springvorm (Ø ca. 22 cm) en bak de taart in de oven in ca. 1 uur bruin en gaar. Laat de taart ca. 5 minuten in de vorm afkoelen en daarna verder op een taartrooster.
Week de gelatine ca. 5 minuten in koud water. Verwarm de rum in een steelpan. Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes al roerende op in de warme rum. Roer het gelatinemengsel door de kwark. Klop de slagroom stijf en spatel de room door de kwark.
Snijd de chocoladetaart overlangs in drie lagen. Leg de onderste laag op een schaal en strijk de helft van het kwarkmengsel erover uit. Leg de middelste laag erop en strijk hierover de rest van de kwark uit. Dek af met de bovenste taartlaag. Strijk de overtollige kwark met een pannenkoekmes langs de zijkant weg.
Zet de taart minstens 1 uur in de koelkast zodat de kwark kan opstijven. Bestuif de chocoladetaart vlak voor het serveren royaal met poedersuiker en schenk de fruitsaus erover.
Extra benodigd
Springvorm (Ø 22 cm)
Opmerking
Gebruik voor een strikt-vegetarisch versie van dit recept agar-agar in plaats van gelatine.
Bron
Het recept 'Chocoladetaart met kwarklaagjes' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Casanisa | Shutterstock.com