Italiaanse bol met salami, tomaat en gorgonzola

  • 1 persoon
  • 5 min
  • waardering 7,5
  • Lunchgerecht
  • Italiaans
  • Vlees

bevat per portie

  • 554 kcal
  • 27 g eiwit
  • 22 g vet
  • 61 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 Italiaanse bol
  • 1 eetlepel tomaten- of olijventapenade
  • 2 plakken salami
  • 1 tomaat, in dunne plakken of 1 geroosterde paprika, in reepjes
  • 50 g gorgonzola
  • pluk rucola, iets kleiner gesneden

Bereiden

Snijd de Italiaanse bol overlangs in 3 lagen. Bestrijk de onderste met de tapenade en leg er de salami op. Leg de middelste broodlaag erop en verdeel hierover de tomaat of paprika met gorgonzola. Leg hierop de rucola en dek af met de kap van de Italiaanse bol.

Variatietip

Neem in plaats van salami rauwe ham en vervang de gorgonzola door geschaafde Parmezaanse kaas.

Kookboek

Het recept 'Italiaanse bol met salami, tomaat en gorgonzola' is afkomstig uit het kookboek...

Brood kan altijd

Voorlichtingsbureau Brood

Dit boek laat met 100 recepten goed zien wat je allemaal met brood kunt doen. Van snelle broodjes, sandwiches en spannende gerechten tot allerlei lekkere hapjes... lees verder

© Voorlichtings bureau Brood

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Meer brood recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!