
Thaise curry met vis en aardappel (gaeng leuang pla)
- 4 personen
- 35 min
- waardering 7,7
- Hoofdgerecht
- Thais
- Vis
bevat per portie
- 479 kcal
Ingrediënten
- 400 ml kokosmelk uit blik
- 2 eetlepels gele currypasta
- 60 ml visbouillon
- 2 eetlepels vissaus
- 1 eetlepel limoensap
- 1 eetlepel geraspte palmsuiker
- 800 g stevige witvis, in stukken van 3 cm
- 8 krielaardappeltjes, gehalveerd en gekookt
- 4 lente-uitjes, in dunne ringen
- 1/3 kop grof gehakte verse koriander
- 1 verse lange rode Thaise chilipeper, in dunne reepjes
- 1 eetlepel verse korianderblaadjes
Bereiden
Doe de helft van de kokosmelk in een grote pan en breng hem aan de kook. Laat hem al roerend tot de helft inkoken, tot de olie op de melk drijft. Voeg de currypasta toe en laat hem al roerend in 1 minuut geurig worden.
Voeg de rest van de kokosmelk, de bouillon, de vissaus, het limoensap en de suiker toe en laat de curry al roerend kokend tot de suiker opgelost is.
Voeg de vis en krieltjes toe en laat de curry 3 minuten koken, tot de vis gaar is; roer af en toe. Roer de lente-ui en gehakte koriander erdoor.
Schep de curry in een kom en bestrooi hem met reepjes chilipeper en korianderblaadjes.
Opmerking
Gele currypasta is een van de mildste soorten en lijkt het meest op de Indiase curry omdat er kurkuma in verwerkt wordt. Deze typische viscurry lijkt op de vele curry’s van de westkust van India, die uit Goa of Kerala. Vanuit die gebieden vertrokken veel handelaren richting Thailand en namen een keur aan culturele en culinaire invloeden mee.
Kookboek
Het recept 'Thaise curry met vis en aardappel (gaeng leuang pla)' is afkomstig uit het kookboek...

Thais
diverse auteurs
Met behulp van dit boek kunt u die typische en heerlijke gerechten met chilipeper, citroengras en koriander in uw eigen keuken maken, zelfs als u nog nooit Thais heeft... lees verder
© De Lantaarn