Gestoofde sperziebonen in kokossaus
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,9
- Bijgerecht
- Indonesisch
- Gevogelte
Ingrediënten
- 1 ui, fijngesneden
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 teentje knoflook, gehakt
- 2 cm verse laos (of 1 theelepel gemalen laos)
- 1 eetlepel suiker
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 500 g sperziebonen, schoongemaakt en eventueel in stukken
- 200 ml kippenbouillon
- ¼ blok santen, verkruimeld
- 1 stengel sereh, licht gekneusd
- kneepje citroensap
- 1 salamblad
- 100 g garnalen (optioneel)
Bereiden
Fruit ui, sambal, knoflook, laos, suiker en zout naar smaak in de olie. Schep de sperziebonen erdoor en roerbak alles 1½ minuut. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook.
Voeg santen, sereh, citroensap en salam toe en stoof alles op laag vuur tot de boontjes gaar zijn. Stoof in de laatste minuten (eventueel) de garnalen mee.
Variatietip
Dit pittige groentegerecht is ook heerlijk met snijbonen of kousenband in plaats van sperzieboontjes.
Kookboek
Het recept 'Gestoofde sperziebonen in kokossaus' is afkomstig uit het kookboek...
De echte smaak van Indonesië
Ellen Duxbury & Desirée Verkaar
Dit boek geeft een veelzijdige blik in de Indonesische keuken, met haar boeiende oorsprong, tradities en gebruiken. Je komt alles te weten over typische ingre... lees verder
© Caplan Books