Pikante kipfilet met noedels

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 8,1
  • Hoofdgerecht
  • Oosters
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 600 g voorgekookte noedels
  • 300 g kipfilet, in blokjes
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 3 bosuitjes, in ringetjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 200 g shiitakes, fijngehakt
  • 2 struikjes paksoi of boksoy, fijngesneden
  • 100 g taugé
  • 2 eetlepels sake
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels zoete chilisaus
  • 1 theelepel verkruimelde gedroogde chilipepertjes

Bereiden

Maak de noedels voorzichtig los.

Braad de blokjes kip in de hete olie aan in de wok. Laat de bosui, de paprika en de shiitakes 3 minuten meebakken.

Voeg de noedels, de paksoi en de taugé toe en laat al omscheppend doorwarmen.

Roer de sake, sojasaus, chilisaus en de chilipepertjes door elkaar en giet het mengsel in de wok. Warm snel door en serveer meteen.

Kookboek

Het recept 'Pikante kipfilet met noedels' is afkomstig uit het kookboek...

Kookschool - De oosterse keuken

Jody Vassallo

Snel, makkelijk en toch lekker koken, wie wil dat niet? Met dit boek maak je de heerlijkste gerechten met een bereidingstijd van vaak niet meer dan 10 minuten. Soepen... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (37 stemmen)

Kipfilet recept tips

Reacties op dit recept

  • HansIk maak vaak noedels met kip, maar deze variant (oftewel de gebruikte groentes) ga ik zeker proberen. Klinkt goed en vaak de gebruikte ingredienten in huis. Hans http://1-banden.com/

    reageren

  • EliëtteIs erg lekker en de saké kan je vervangen voor sherry eventueel.

    reageren