Romige polenta met paddenstoelen en artisjok
- 4 personen
- 60 min
- waardering 7,7
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- voor de polenta
- 150 g grove polenta
- 2 theelepels fijn zeezout, of naar smaak
- 4 eetlepels koudgeperste olijfolie of ghee of 50 g roomboter
- voor eroverheen
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 250 g kastanjechampignons
- 150 g gemarineerde artisjokharten, uitgelekt
- 4 takjes tijm, alleen de blaadjes
- 4-8 plakken geitenkaas, afhankelijk van hoe groot de kaas is
- koudgeperste olijfolie
Bereiden
Doe 1 liter water in een pan met zware bodem en breng aan de kook. Verhit 500 ml water in een waterkoker of andere pan. Voeg de polenta toe aan de eerste pan en roer deze erdoor. Draai meteen het vuur erg laag en roer veel tot al het water is geabsorbeerd. Laat zacht koken en voeg gedurende 45 minuten elke 5 minuten een klein beetje kokend water uit de andere pan toe, tot het mengsel dik en romig is en van de zijkanten van de pan loskomt. Roer de helft van de olijfolie, ghee of boter erdoor.
Neem nog een pan en verhit de rest van de olie, ghee of boter op middelhoog vuur. Doe de knoflook en de in kwarten gesneden paddenstoelen erbij en bak een paar minuten. Voeg dan de artisjokharten en tijm toe en bak een paar minuten mee tot alles zacht en sappig is. Schuif naar de zijkant van de pan en bak de plakken geitenkaas maximaal een minuut aan beide kanten.
Schep de romige polenta op borden en leg er een paar lepels paddenstoelen, artisjokken en de geitenkaas op en maak af met een scheutje olijfolie.
Kookboek
Het recept 'Romige polenta met paddenstoelen en artisjok' is afkomstig uit het kookboek...
The Green Kitchen Travels
David Frenkiel & Luise Vindahl
De vegetarische recepten in 'The Green Kitchen Travels' zijn geïnspireerd op de smaken en gerechten die David Frenkiel en Luise Vindahl op hun vele... lees verder
© Uitgeverij Becht