Ganzenbout met kastanjes

  • 6 personen
  • 130 min
  • waardering 7,4
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Gevogelte

bevat per portie

  • 907 kcal
  • 40 g eiwit
  • 83 g vet
  • 1 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 3 ganzenbouten (à 500 g)
  • 1 blik kastanjes (ca. 300 g)
  • 2 appels, in plakjes
  • 20 ml cognac
  • 125 ml witte wijn
  • slagroom om te binden

Bereiden

Breng de ganzenbouten met zout op smaak. Schenk in een braadpan ongeveer 50 ml water. Leg de ganzenbouten met de kant van het vel naar beneden in de braadpan. Laat afgedekt ca. 60 minuten op 170-190 °C braden in de oven.

Schuim het vrijgekomen vet af. Voeg de kastanjes, appels, cognac en witte wijn toe. Draai de bouten om en braad ze nog eens 60 minuten.

Neem de kastanjes en appelschijfjes met de bouten uit de braadpan. Voeg wat slagroom aan de fond toe om deze iets te binden. Schik de kastanjes en appelschijfjes rond het vlees. Serveer de saus apart.

Bron

Het recept 'Ganzenbout met kastanjes' wordt je aangeboden door Miele

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!