
Risotto uit de oven
- 4 personen
- 50 min
- waardering 6,4
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
bevat per portie
- 221 kcal
- 5 g eiwit
- 2 g vet
- 47 g koolhydraten
Ingrediënten
- 250 g langkorrel- of risottorijst
- 500 ml groentebouillon (van een tablet)
Bereiden
Doe de rijst en bouillon in een schaal, roer door en kook onafgedekt in 40-50 minuten gaar in de oven op 180-200 °C.
Variatietips
Voeg aan de gare rijst 200 g uitgelekte cantharellen en 50 g geraspte emmentaler toe. Het gerecht krijgt een pittige smaak als u gesnipperde ui en plakjes champignons in wat olie aanbraadt en deze samen met de bouillon en rijst in de oven zet. Strooi er vervolgens geraspte Parmezaanse kaas over.
Bron
Het recept 'Risotto uit de oven' wordt je aangeboden door Miele