Penne arrabbiata van The River Cafe

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 8,1
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, gehalveerd
  • 4 gedroogde chilipepers
  • 3 eetlepels basilicumblad
  • 500 g pruimtomaten, gepeld en in stukken
  • 320 g penne

Bereiden

Verhit de olijfolie in een braadpan en doe de knoflook en hele chilipepers erin. Neem beide uit de pan wanneer de knoflook bruin is en bewaar ze. Leg het basilicum kort in de hete olie om die smaak te geven en neem het uit de pan. Doe de tomaten met zout en peper naar smaak in de pan en verwarm alles 10 minuten op laag vuur.

Kook de penne al dente in een pan met kokend water en zout. Laat hem uitlekken. Schep de knoflook, de chilipepers en het basilicum door de penne en meng ten slotte de tomaten erdoor.

Opmerking

Deze gemakkelijke arrabbiata saus krijgt zijn smaak van de olijfolie waarin halve teentjes knoflook, gedroogde hele chilipepers en vers basilicum gebakken worden alvorens de tomaten erin gaan.

Kookboek

Het recept 'Penne arrabbiata van The River Cafe' is afkomstig uit het kookboek...

River Cafe Kookboek Easy

Rose Gray & Ruth Rogers

Rose Gray en Ruth Rogers, eigenaars van het bekende River Cafe in Londen, zijn beroemd om hun eerlijke innovatieve gerechten. Voor dit boek hebben zij een prachtige... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (25 stemmen)

Penne recept tips

Reacties op dit recept

  • PaulEenvoudig te maken en echt heeeeeerlijk !

    reageren

  • FrankBrilliant! Zo veel smaak en zo eenvoudig... Ik heb er mijn bord bij afgelikt :).

    reageren

  • nicoleDit recept ga ik zeker proberen lijkt me erg lekker maar misschien een domme vraag maar die eetlepels basilicumblad, bedoel je daar gedroogd blad mee of verse?

    reageren

  • hennyNicole. Verse basilicum nemen is veel lekkerder. Ik zou ze in reepjes scheuren. Trouwens vragen zijn nooit dom, niet vragen dat is dom. Henny

    reageren

  • hennyTrouwens in de bereiding van dit recept staat ook verse basilicum.

    reageren

  • JoanLekker en eenvoudig. Knoflook en pepers heb ik tot het einde mee laten sudderen. Op het eind verwijderd en basilicum toegevoegd. Gerapte kaas erbij voor extra bite.

    reageren

  • KlazinaWaar kan ik gedroogde chilipeper krijgen?

    reageren