Aspergesoep van groene asperges
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,9
- Voorgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 200 g groene asperges, afsnijdsels of hele asperges
- 400 ml slagroom
- kleingesneden stukjes zalm of oesters, 1 groene asperge, geschild in linten, naar keuze
Bereiden
Kook de asperges in 300 ml water tot ze gaar zijn. Haal met een schuimspaan de asperges uit het vocht. Roer de slagroom door het vocht en laat het geheel kort doorkoken.
Pureer de asperges in een keukenmachine en wrijf ze vervolgens door een grove zeef.
Roer de aspergepuree door de romige soep. Proef de soep en voeg naar smaak zout toe. De soep moet goed warm zijn, maar laat hem zo kort mogelijk opstaan zodat de soep mooi groen blijft.
Voeg naar keuze stukjes zalm, aspergelinten of oesters aan de soep toe.
Extra benodigd
Keukenmachine
Kookboek
Het recept 'Aspergesoep van groene asperges' is afkomstig uit het kookboek...
Asperges, het witte goud
Hans den Engelsen
Als u de recepten in dit boek eenmaal heeft gezien en gemaakt, weet u waarom de asperge wel de 'koningin der groenten' wordt genoemd. Door de verfijnde smaak zijn... lees verder
© De Lantaarn