Aspergesoep van groene asperges

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,9
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 200 g groene asperges, afsnijdsels of hele asperges
  • 400 ml slagroom
  • kleingesneden stukjes zalm of oesters, 1 groene asperge, geschild in linten, naar keuze

Bereiden

Kook de asperges in 300 ml water tot ze gaar zijn. Haal met een schuimspaan de asperges uit het vocht. Roer de slagroom door het vocht en laat het geheel kort doorkoken.

Pureer de asperges in een keukenmachine en wrijf ze vervolgens door een grove zeef.

Roer de aspergepuree door de romige soep. Proef de soep en voeg naar smaak zout toe. De soep moet goed warm zijn, maar laat hem zo kort mogelijk opstaan zodat de soep mooi groen blijft.

Voeg naar keuze stukjes zalm, aspergelinten of oesters aan de soep toe.

Extra benodigd

Keukenmachine

Kookboek

Het recept 'Aspergesoep van groene asperges' is afkomstig uit het kookboek...

Asperges, het witte goud

Hans den Engelsen

Als u de recepten in dit boek eenmaal heeft gezien en gemaakt, weet u waarom de asperge wel de 'koningin der groenten' wordt genoemd. Door de verfijnde smaak zijn... lees verder

© De Lantaarn

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Aspergesoep recept tips

Reacties op dit recept

  • VroniDeze soep was heerlijk. Ik heb ook een keer een andere variatie gemaakt was ook heerlijk. Vroni.

    reageren