Zuurkoolsoep

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,9
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Gevogelte

bevat per portie

  • 75 kcal
  • 4 g eiwit
  • 5 g vet
  • 4 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 200 g zuurkool, uitgelekt en fijngesneden
  • ½ blikje tomaatstukjes
  • 2 theelepels tijm
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 2 plakjes kipfilet (vleeswaar), in dunne reepjes
  • 2 takjes basilicum, in fijne reepjes

Bereiden

Verhit de olie in een pan en fruit de ui zachtjes aan. Bak de zuurkool ca. 2 minuten zachtjes mee. Roer de tomaatstukjes erdoor en verwarm alles nog ca. 1 minuut.

Voeg de tijm, de bouillontabletten en 1 liter water toe en breng alles aan de kook. Laat de soep ca. 20 minuten zachtjes koken.

Pureer de soep eventueel met een staafmixer. Schep de zuurkoolsoep in kommen en garneer met reepjes kipfilet en basilicum.

Extra benodigd

Staafmixer

Bron

Het recept 'Zuurkoolsoep' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: istetiana | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (18 stemmen)

Overige soep recept tips

Reacties op dit recept

  • RobLekker.

    reageren

  • tonGa ik zeker proberen, lijkt me lekker!!

    reageren

  • EllyVerrassend. Beetje zurig maar wel lekker.

    • IngridaDoet u enkele aardappelen en een wortel en geen tomaten, neem zuur weg.

    reageren

  • NelieVervang de kippenbouillontabletten door groentebouillontabletten, laat de plakjes kipfilet weg en je hebt een heerlijke vegetarische zuurkoolsoep.

    reageren

  • IngridaIn Litouwen nooit pureren, ook toevoegen gedroogde paddestoelen.

    reageren