Spinaziesoep met knoflookcrostini
- 4 personen
- 20 min
- waardering 8,5
- Voorgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
bevat per portie
- 345 kcal
- 8 g eiwit
- 25 g vet
- 23 g koolhydraten
Ingrediënten
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 450 g spinazie (diepvries)
- 2 kruiden- of vleesbouillontabletten
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 petit pain of stokbrood (ca. 125 g), in plakken gesneden
- 1 ei
- 100 ml slagroom of koffieroom
- nootmuskaat
- 1 eetlepel citroensap
Bereiden
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Verhit in een pan 2 eetlepels olijfolie en fruit de ui zachtjes glazig. Voeg de spinazie met 1 liter water en de bouillontabletten toe. Breng het geheel aan de kook en laat de spinazie ontdooien. Laat de soep nog ca. 5 minuten zachtjes doorkoken.
Roer de olijfolie door de geperste knoflook. Bestrijk de broodplakjes met de knoflookolie en leg ze op de grillplaat. Schuif de plaat ca. 10 cm onder de hete grill en rooster het brood in ca. 2 minuten goudbruin. Keer de plakjes, bestrijk ze met de rest van de knoflookolie en rooster ook deze kant goudbruin.
Klop in een kommetje het ei los. Roer de room erdoor. Voeg enkele lepels hete soep toe en voeg dit mengsel dan al roerende aan de soep toe. Blijf roeren tot de soep glad gebonden is. Warm de soep nog enkele minuten zachtjes door, maar laat de soep niet meer aan de kook komen. Breng de soep op smaak met zout, peper, nootmuskaat en citroensap. Schep de spinaziesoep in vier borden en leg de knoflookcrostini erin.
Variatietip
Serveer de soep met knoflookcroutons in plaats van met een knoflookcrostini.
Bron
Het recept 'Spinaziesoep met knoflookcrostini' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com