Panna cotta met rood fruit
- 6 personen
- 20 min
- waardering 8,3
- Nagerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 150 ml melk
- 150 ml slagroom
- 50 g bruine basterdsuiker
- ½ vanillestokje
- 2 blaadjes gelatine
- 60 g poedersuiker
- 250 g gemengd rood fruit (vers of diepvries)
Bereiden
Verwarm de melk en de room met de bruine suiker en de vanille en laat 5 minuten op zacht vuur tegen de kook aan staan.
Week de gelatine intussen in koud water en los deze vervolgens op in het mengsel van room en melk. Vul de glaasjes voor tweederde met dit mengsel en zet minstens 2 uur koud weg.
Los de poedersuiker op in wat water in een pan op zacht vuur en voeg dan het fruit toe. Laat het in 1 à 2 minuten tot een lichte compote inkoken. Zet weg en laat afkoelen.
Schep als alles is afgekoeld het rode fruit op de panna cotta.
Opmerking
Gebruik voor een strikt vegetarische versie van het recept agar-agar in plaats van gelatine.
Kookboek
Het recept 'Panna cotta met rood fruit' is afkomstig uit het kookboek...
In een glaasje!
José Maréchal
Kleine gerechtjes worden mooi gepresenteerd achter glas: in een glaasje zie je hoe fraai de verschillende lagen en kleuren van de kleine verfijnde hapjes, voor... lees verder
© Uitgeverij Becht