Het Nederlands bakboek
Nederland een land zonder culinaire cultuur? Onzin! Als het gaat om bakken heeft Nederland juist een lange traditie en eigen identiteit. Net als de Fransen hebben wij een unieke bakcultuur, met baksels voor allerlei feestdagen, zoals de oliebol of Duivekater, en streekgebonden baksels, zoals de bekende bolus en de misschien minder bekende Amsterdamse korstjes. Vaak zitten er achter het ontstaan van deze baksels de mooiste verhalen. In dit historische receptenboek lees je die verhalen en vind je alle recepten.
AuteurGaitri Pagrach-Chandra
UitgeverijKosmos Uitgevers
- Hardcover
- 256 pagina's
- ISBN 9789021552606
Voorproefjes uit dit kookboek
-
Dikke speculaasbrokken
Vegetarisch, 55 min 8,0
-
Friese kruidkoek
Vegetarisch, 80 min 8,0
-
Kruidnoten
Vegetarisch, 35 min 8,0
-
Kaaskoekjes
Vegetarisch, 25 min 8,0
Alle Kookboeken over taart & gebak
-
Bloem, suiker, boter
Nicola Lamb
Bloem, suiker, boter... Met eenvoudige ingrediënten én een oven kan iedereen bakken. Hoe je dat doet als de beste, legt supertalent Nicola Lamb uit in deze nieuwe bakbijbel. Een praktische gids met meer dan 100 recepten... bekijk 'Bloem, suiker, boter'
-
50x Koekjes
Laura Kieft
Koekjes zijn de lievelingslekkernij van Laura Kieft van Laura's Bakery, de succesvolle baking queen van de lage landen: van chocolate chip cookies tot gingerbread koekjes en van bokkenpootjes tot kano's, kaneelvlinders en... bekijk '50x Koekjes'
-
Zoets van Zeinab
Zeinab Alhashime-Bakker
In 'Zoets van Zeinab' vind je de lekkerste bakrecepten van Heel Holland Bakt-finalist Zeinab Alhashime-Bakker. Dit prachtige bakboek staat vol praktische recepten waarmee je gemakkelijk de spectaculairste taarten en andere zoete... bekijk 'Zoets van Zeinab'
-
Zoet zonder suiker
Kim Sue Palm
In 'Zoet zonder suiker' bewijst Kim Sue Palm dat zoet net zo lekker kan zijn zonder geraffineerde suikers, lactose en gluten. In dit prachtige bakboek vind je de recepten voor haar welbekende vierkante bites en andere zoete lekkernijen... bekijk 'Zoet zonder suiker'
-
Sweet table
Sarah Renson
Sarah Renson is een merk dat staat voor puur, ambachtelijk, eerlijk en no-nonsense. In 'Sweet table' vind je 65 van haar heerlijke, ongekunstelde taarten, koekjes, ijs en desserts met herkenbare smaken en een eigen twist... bekijk 'Sweet table'
-
BAK!
Paul Hollywood
In 'BAK!' geeft meesterbakker Paul Hollywood in zes hoofdstukken zijn favoriete recepten voor cakes en koekjes, diverse soorten broden, desserts, taarten en hartige pies en snacks als saucijzenbroodjes en empanadas... bekijk 'BAK!'
-
Bak & relax
Jessica Elliott Dennison
Heerlijke hartige en zoete lekkernijen in een handomdraai op tafel zetten? Dat lukt met 'Bak & relax' van Jessica Elliott Dennison. In dit sfeervolle bakboek staan allerlei makkelijke hartige en zoete recepten waarmee je met weinig inspanning... bekijk 'Bak & relax'
-
Manis
Francis Kuijk
'Manis' verenigt is het ultieme bakboek vol met zoete Indische lekkernijen. Na 'Basisboek Indonesisch' en 'Bersama' dompelt Francis Kuijk je onder in feestelijke taarten, koek en cakejes, snoepwaar, snacks en desserts. Naast de overbekende spekkoek... bekijk 'Manis'
-
De Bakatlas
Rutger van den Broek
In 'De Bakatlas' laat Rutger van den Broek je in meer dan 150 toegankelijke recepten zien hoe divers er over de hele gebakken wordt en hoe je dat zelf thuis kunt doen: van koekjes, taarten en cakes tot aan brood(jes) en desserts... bekijk 'De Bakatlas'
-
Belinda's Homemade Cookies
Belinda MacDonald
In 'Belinda's Homemade Cookies' vind je recepten voor 66 koekjes en plaatkoeken: van Belinda's eigen havermoutkoekjes tot smeuïge brownies en zalige lamingtons. De auteur vertelt met passie en humor waar ze de recepten ontdekte en hoe ze... bekijk 'Belinda's Homemade Cookies'