Het Ultieme Streetfoodboek
Met 'Het Ultieme Streetfoodboek' ga jij als barbecuefanaat de uitdaging aan om allerlei lekkere streetfoodgerechten op tafel te zetten. Of dat nu de klassieke hotdog met coleslaw uit de Verenigde Staten is of Vietnamese garnalenloempia's met gember-chilisaus uit Azië. Auteur Zowie Tak, een professionele chef-kok met meer dan 15 jaar barbecue-ervaring, is een echte expert. In dit boek gaat hij dieper in op hoe de werelden van streetfood en barbecue samenkomen. Zo zoekt hij uit wat streetfood nu eigenlijk is en welke soorten we hierin onderscheiden. Ook legt hij uit hoe streetfood op jouw type barbecue klaar te maken. De 80 recepten in dit boek komen van alle continenten. Ga voor saté ajam met gadogado als snack of serveer Sri Lankaanse dahl met gegrilde kip en rijst als volwaardige maaltijd. Ideaal voor een feestje, of als onderdeel van een menu. Van taco's met gerookte zalm tot Turkse pide. Ook falafel van kikkererwten en pad thai staan binnen een handomdraai op tafel. Of neem wat langer de tijd en gaar churrasco bavette of daging rendang. Natuurlijk ontbreken ook de zoete baklava en Zeeuwse bolussen niet. Dit boek leert je verschillende smaken te ontdekken, zodat je vol inspiratie een heerlijke streetfoodreis met je barbecue kunt maken!
AuteurZowie Tak
UitgeverijUitgeverij Pig Butts
- Hardcover
- 224 pagina's
- ISBN 9789083139883
Voorproefjes uit dit kookboek
-
Chicago-style deep dish pizza
Vlees, 60 min 8,0
-
Souvlaki met tzatziki en flatbread
Vlees, 90 min 8,0
-
Koreaanse bao buns met gochujang, kippendij en zoetzure kool
Gevogelte, 30 min 8,0
Alle Kookboeken van Uitgeverij Pig Butts
-
Het Ultieme Streetfoodboek
Zowie Tak
Met 'Het Ultieme Streetfoodboek' ga jij als barbecuefanaat de uitdaging aan om allerlei lekkere streetfoodgerechten op tafel te zetten. Of dat nu de klassieke hotdog met coleslaw uit de Verenigde Staten is of Vietnamese... bekijk 'Het Ultieme Streetfoodboek'
-
De Ultieme BBQgerechten in 30 minuten
Zowie Tak
Met 'De Ultieme BBQgerechten in 30 minuten' van Zowie Tak ga jij als barbecuefanaat de uitdaging aan om binnen 30 minuten een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Of dat nu nasi goreng is of een entrecote met chimichurri... bekijk 'De Ultieme BBQgerechten in 30 minuten'
-
Het Ultieme Bier- en BBQboek
Jeroen Hazebroek & Harry Havinga
Met 'Het Ultieme Bier- en BBQboek' ga jij als barbecuefanaat de uitdaging aan om de perfecte match met het gebrouwen goud te vinden. Of dat nu de populaire beer can chicken is of een brisket met koffie en dubbel bier. Kies low en slow babyback ribs... bekijk 'Het Ultieme Bier- en BBQboek'
-
Het Ultieme Pizzaboek
Zowie Tak
Pizza, een van de populairste gerechten op de barbecue. Chef-kok Zowie Tak neemt je in 'Het Ultieme Pizzaboek' mee in de wereld van Italiaanse klassiekers en moderne varianten. Met de juiste kennis en techniek, en aan de hand van... bekijk 'Het Ultieme Pizzaboek'
-
Het Ultieme Burgerboek
Zowie Tak
De hamburger, een van de populairste gerechten op de barbecue. Chef-kok Zowie Tak neemt je in 'Het Ultieme Burgerboek' mee in de wereld van burgers en bijpassende side dishes. Met de juiste kennis en techniek, en aan de hand van 80... bekijk 'Het Ultieme Burgerboek'
-
Het Ultieme Open Vuur- en Braaiboek
Harry Havinga & Jeroen Hazebroek
'Het Ultieme Open Vuur- en Braaiboek' is de volgende stap voor barbecuefanaten. In plaats van high-tech apparatuur te gebruiken, ga je volledig old skool terug naar de basis. Of je nu fikkie gaat stoken in een gat in de grond... bekijk 'Het Ultieme Open Vuur- en Braaiboek'
-
Het Ultieme Vleesboek
Zowie Tak
Chef-kok Zowie Tak neemt je in 'Het Ultieme Vleesboek' mee in de wereld van carnivoren. Met de juiste kennis en techniek, en aan de hand van 90 toegankelijke recepten, serveer jij voortaan het perfecte stukje vlees. De 90 recepten in dit boek... bekijk 'Het Ultieme Vleesboek'