Aardappelkoekjes met mangocrème
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 2 grote bloemige aardappels, geraspt
- 3 eetlepels maïskorrels uit blik zonder nat
- 1 eetlepel bloem
- 1 rode peper, fijngehakt
- 4 eetlepels arachideolie
- voor de mangocrème
- 1 rijpe gepureerde mango
- 100 g mascarpone
- 1 eetlepel rode martini
- voor de garnering
- 1 eetlepel arachideolie
- 1 eetlepel basterdsuiker
- 1 eetlepel rode martini
- 12 mangoreepjes
- 10 kleine muntblaadjes
Bereiden
Meng voor de koekjes de aardappelrasp, de maïs, de bloem, de rode peper en een beetje zout goed door elkaar. Maak 12 platte koekjes van het mengsel. Bak de koekjes aan beide kanten goudbruin in de olie. Laat ze afkoelen op een theedoek.
Meng voor de crème de mango, de mascarpone, de martini en wat zwarte peper. Zet het mengsel minimaal 30 minuten in de koelkast om op te stijven.
Verwarm voor het garnituur de olie in een grote koekenpan. Bruin hierin de suiker en blus af met de martini. Blijf roeren tot er een stroperige massa ontstaat. Leg hier voorzichtig de mangoreepjes in en wentel ze erdoor. Haal ieder reepje afzonderlijk uit de pan en laat ze afkoelen.
Garneer de koekjes met een dot mangocrème, een reepje mango en een blaadje munt.
Kookboek
Het recept 'Aardappelkoekjes met mangocrème' is afkomstig uit het kookboek...
Tapas boekbox
Myriam & Evelien Tijdink
In het kookboek staan 24 makkelijk te maken gerechten. Van pittig gehakt in filodeeg tot verse dadels met spek en spinazie-fetaflapjes. De variaties zijn eindeloos... lees verder
© Mo'Media