Aardappelkoekjes met zure room en zalm
bereiden
Ingrediënten
- 4 grote vastkokende aardappelen
- 1 theelepel kerriepoeder
- 3-4 eetlepels olijfolie
- 125 ml zure room
- 100 g gerookte zalm
- 1 eetlepel fijngeknipte dille of bieslook
Bereiden
Schil de aardappelen en rasp ze grof (in de keukenmachine). Schep de kerriepoeder en zout en peper naar smaak door de geraspte aardappel. Verdeel het raspsel in tweeën.
Verhit de olie in een ruime koekenpan en schep in de pan een helft van het aardappelraspsel, verdeeld in 6 bergjes. Druk de bergjes tot platte koekjes en bak ze op matig hoog vuur in ca. 3 minuten goudbruin, keer ze voorzichtig en bak de andere kant ook mooi bruin. Houd ze warm terwijl je de andere helft van het raspsel, in 6 bergjes, op dezelfde manier bakt.
Leg op vier bordjes elk drie aardappelkoekjes. Schep er eerst een flinke lepel zure room op en dan de losjes gevouwen plakjes zalm. Strooi de dille of het bieslook erover.
Extra benodigd
Keukenmachine
Tip
Rasp de aardappelen niet van tevoren, want geraspte aardappel wordt snel bruin.
Het recept 'Aardappelkoekjes met zure room en zalm' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Tanya_F | Shutterstock.com
Aardappelkoekjes tips
Reacties op dit recept
-
Mieke
Op de foto liggen 2 aardappelkoekjes op elkaar en ik wil ze zo maken. Ligt er dezelfde vulling als bovenop tussen?
- Steph Ik zie op de foto een vrij dikke rösti, het zijn er volgens mij niet twee op elkaar. Maar als je er twee op elkaar legt, doe er dan een dubbele dot zure room op en een dubbele hoeveelheid zalm, lijkt me zo...
- Wally Kun je dit ook in de oven maken?