Aardappeltaart met reblochon en gerookt spek
- 4 personen
- 75 min
- waardering 8,1
- Hoofdgerecht
- Frans
- Vlees
Ingrediënten
- boter
- 200 g dunne sneetjes gerookt spek
- 1 kg aardappelen, in dunne plakjes
- tijm
- 240 g reblochon, in plakjes
Bereiden
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Bestrijk de taartvorm met boter. Leg de sneetjes gerookt spek in de taartvorm zodat ze voor de helft over de rand hangen.
Leg een laagje aardappelschijfjes op het spek. Breng op smaak met tijm en een beetje peper en zout.
Leg een laagje kaasplakjes op de aardappelschijfjes. Vul de vorm verder op en eindig met de kaas. Plooi de spekreepjes naar binnen.
Bak de taart 60 minuten in de oven.
Extra benodigd
Taartvorm (Ø 21 cm)
Kookboek
Het recept 'Aardappeltaart met reblochon en gerookt spek' is afkomstig uit het kookboek...
Hartig gebakken
Livia Claessen
In 'Hartig gebakken' staan meer dan 70 quiches, groentetaarten, pizza's, flapjes en rolletjes met hartige vulling. Hartig gebak dat iedereen gemakkelijk kan... lees verder
© Standaard Uitgeverij