Spaanse aardappeltortilla (basisrecept)
- 4 personen
- 40 min
- waardering 8,5
- Hoofdgerecht
- Spaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 650 ml zonnebloem- of arachideolie
- 750 g aardappels, vastkokend, geschild en in plakjes van een halve centimeter
- 600 g ui, geschild en in dunne ringen
- 6 eieren van blije kippen
- 2 eetlepels olijfolie
Bereiden
Verhit de zonnebloem- of arachideolie in een grote koekenpan met dikke bodem tot deze goed heet is.
Voeg de aardappels en uien toe. Roer goed, zodat ze niet aan elkaar gaan plakken, en bak circa 15 minuten tot ze goudbruin zijn.
Haal de pan van het vuur en schep de aardappels en uien op keukenpapier; laat circa 5 minuten afkoelen. Klop intussen de eieren los in een grote kom en doe er een snuf zout bij. Voeg er de afgekoelde uien en aardappels aan toe en meng goed.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan met een diameter van ongeveer 20 cm. Bak er het tortillamengsel in op middelhoog vuur, circa 5 minuten.
Gebruik een groot rond bord om de tortilla om te keren en bak de andere kant nog eens 5 minuten. De tortilla hoort in het midden een klein beetje vochtig (rauw) te zijn.
Serveer warm of op kamertemperatuur.
Opmerking
'Een goede Spaanse tortilla hoort nog een beetje rauw te zijn aan de binnenkant. Je kunt de tortilla in puntjes snijden en als mezze eten of als hoofdgerecht serveren met een salade en wat brood erbij.' - Natascha Boudewijn
Kookboek
Het recept 'Spaanse aardappeltortilla (basisrecept)' is afkomstig uit het kookboek...
Share
Natascha Boudewijn
In 'Share' deelt Natascha Boudewijn de lekkerste recepten uit het kookatelier 'de Keuken van Greendelicious', geïnspireerd op de verschillende keukens... lees verder
© Uitgeverij Becht