Spaanse aardappeltortilla met paprika en dille

2 personen
bereiden

waardering 8obv 4 waarderingen

Ingrediënten

  • 200 g zoete aardappel, in de lengte in vieren en dan in dunne plakjes
  • 2 eetlepels olijfolie, plus extra voor het invetten
  • 6 eieren
  • 30 g rode paprika, ontzaad en in repen
  • 2 eetlepels fijngesneden dille

Bereiden

Verwarm de oven voor op 170 °C / gasstand 3½.

Leg de plakjes zoete aardappel op een bakplaat, besprenkel met de olijfolie en zet 20 minuten in de oven tot ze gaar zijn. Laat de oven aan staan.

Klop de eieren los in een grote kom en voeg de zoete aardappel, paprika, dille en een snufje zout toe.

Gebruik wat keukenpapier om een ovenvaste koekenpan in te vetten met olijfolie. Zet op een laag vuurtje en schenk het eiermengsel erin. Ga elke 30 seconden met een spatel langs de rand van de omelet om deze los te maken van de pan. Als de eieren tot op een halve centimeter van de rand van de pan gestold zijn, zet je de pan 15-20 minuten in de oven. Kijk of de omelet gaar is: als je erop drukt met een spatel zou er geen vloeibaar ei uit moeten komen.

Dien warm of koud op met een gemengde bladsalade.

Kookboek

Het recept 'Spaanse aardappeltortilla met paprika en dille' is afkomstig uit het kookboek...

Honestly Healthy

Aan de hand van dit kookboek vol eenvoudige recepten (meer dan 100) met een neutrale pH-waarde leer je alles over gezond en gebalanceerd alkalisch eten... lees verder

© Uitgeverij Becht

Aardappeltortilla tips