Gnocchi met ansjovis en salie

4 personen
bereiden

waardering 7,7obv 3 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 blikje ansjovisfilet in olijfolie van 50 g
  • melk (om de ansjovis in te ontzilten)
  • 250 g boter
  • 1 bosje salie
  • 500 g gnocchi
  • platte peterselie

Bereiden

Week de ansjovis in lauw water of lauwe melk. Dep droog.

Klaar de boter. Zet een steelpan op middelhoog vuur en smelt de boter volledig, zonder dat deze bruin wordt. Zet de pan naast het vuur. Schep met een lepel de witte melkbestanddelen uit de boter.

Zet de pan op het fornuis en draai het vuur middelhoog. Bak de blaadjes salie in de boter knapperig. Haal de pan van het vuur, schep de blaadjes uit de pan en leg op keukenpapier.

Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verdeel de gnocchi over vier borden. Schenk de salieboter over de gnocchi en bestrooi met wat peterselie en peper.

Verdeel de salieblaadjes en de ansjovis over de gnocchi en dien direct op.

Kookboek

Het recept 'Gnocchi met ansjovis en salie' is afkomstig uit het kookboek...

Vis uit blik

Bart van Olphen zet zich al jaren in voor duurzaam gevangen vis. 'Vis uit blik' is zijn nieuwe kookboek, waarin hij je laat zien hoeveel verrassende culinaire... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Gnocchi tips