Gnocchi con tomate

1 persoon
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 2 goede, grote trostomaten
  • 1 teen knoflook, geraspt
  • extra vergine olijfolie
  • 150 g gnocchi
  • 5 g verse basilicumblaadjes, grote in stukjes gescheurd
  • zeezoutvlokken

Bereiden

Rasp eerst de tomaten in je serveerkom of op je bord. Gebruik de grove kant van de blokrasp en rasp tot je alleen het velletje van de tomaat nog over hebt; gooi dat weg. Roer de knoflook door de tomaat. Breng op smaak met zoutvlokken en een scheut olijfolie.

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en schenk er een flinke scheut olijfolie in. Bak de gnocchi 4-5 minuten, tot ze goudbruin en krokant zijn. Breng op smaak met zout en schep ze op de tomatensaus.

Bestrooi met het basilicum en dien op.

Opmerking

Als je maar één recept uit dit boek gaat maken, laat het dan dit zijn! Liefst natuurlijk allemaal, maar dan ook zeker deze gnocchi. Die. Is. Hemels. Het lijkt misschien eenvoudig, en dat is het ook absoluut, maar het is geweldig. De knapperige beet van de gnocchi vervangt het brood dat traditioneel in de Spaanse pan con tomate wordt gebruikt en maakt van een lichte lunch een vullende maaltijd. Hier heb je echt goede tomaten nodig, en flink wat zout en peper, want dat is waar het grootste deel van de smaak vandaan komt.

Kookboek

Het recept 'Gnocchi con tomate' is afkomstig uit het kookboek...

Eén pan, één portie

In 'Eén pan, één portie' laat online culinair fenomeen Eleanor Wilkinson zien dat je als solokok niet beperkt bent tot soep of drie dagen lang kliekjes. Ze heeft dé oplossing voor iedereen die in het op gezinnen en stellen gerichte culinaire

... lees verder

© Fontaine Uitgevers

Gnocchi tips