Gnocchi met tomatensaus
bereiden
Ingrediënten
- 1 kg aardappelen (bintjes) (gewicht na het schillen)
- 1 ei
- 30 g boter op kamertemperatuur
- nootmuskaat
- 400 g bloem
- voor de tomatensaus
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 500 ml gezeefde tomaten
- enkele blaadjes basilicum, fijngehakt
Bereiden
Schil de aardappelen, kook ze gaar en pureer ze. Klop het ei los. Meng de aardappelen met de boter, het ei, peper, zout en nootmuskaat. Voeg de bloem toe en kneed tot een soepel deeg.
Verdeel het deeg in 4 delen, bestrooi met bloem en maak vingerdikke rollen. Snijd de rollen in 2 centimeter lange stukjes. Druk even licht met een vork in de bovenkant van de deegstukjes.
Verhit de olie in een steelpan. Pers de teentjes knoflook uit in de pan. Voeg tomaten toe en breng op smaak met peper en zout. Laat op een zacht vuurtje 15 minuten sudderen. Neem de saus van het vuur en roer er het basilicum onder.
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Gooi kleine porties gnocchi in het kokende water. Ze zijn klaar als ze komen bovendrijven (na ca. 2 minuten). Schep ze uit het kokende water met een schuimspaan, en dien onmiddellijk op met de tomatensaus.
Kookboek
Het recept 'Gnocchi met tomatensaus' is afkomstig uit het kookboek...
Budgetkoken
Marleen van Gaver
Met 'Budgetkoken' kun je elke dag voor minder dan 10 euro een smakelijke hoofdmaaltijd voor 4 personen bereiden. De meeste recepten in het boek zitten daar zelfs
... lees verder © Standaard Uitgeverij