Aardappelen met chorizogehakt
bereiden
Ingrediënten
- 500 g (vrij) vastkokende aardappelen, zoals nicola en accent
- 2 takjes rozemarijn, plus extra ter garnering
- olie, om te frituren
- 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
- 50 g ongezouten boter, gesmolten
- 2 eetlepels oregano, fijngehakt
- voor het chorizogehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 200 g grof varkensgehakt
- 1 eetlepel gerookte-paprikapoeder (pimentón)
- 2 theelepels komijnpoeder
- ¼ theelepel chilipoeder
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
Schil de aardappelen en snijd ze in niet te kleine blokjes. Doe de aardappelen en rozemarijn in een grote steelpan en vul bij met koud water. Breng op smaak met zout. Breng aan de kook en laat, zodra het water kookt, nog 5-7 minuten koken, tot de aardappelblokjes gaar zijn. Als de aardappelen iets uit elkaar vallen, is dat niet erg - daar worden ze straks bij het bakken alleen maar lekker knapperig van. Giet af en verdeel de aardappelen over een schone theedoek om te drogen.
Giet voldoende olie in een middelgrote pan om de aardappelen in een klein laagje te frituren en zet op matig vuur. Frituur de aardappelen, al omscheppend, 3-4 minuten, tot ze beginnen te kleuren.
Schep de aardappelblokjes met een schuimspaan op een bakplaat en laat uitlekken. Doe de knoflook en boter erbij en schep door. Zet 10 minuten in de oven om lekker krokant en goudbruin te bakken.
Maak intussen het chorizogehakt. Verhit de olijfolie in een middelgrote pan op laag vuur. Fruit de knoflook tot deze zacht en glazig is. Zet het vuur iets hoger, doe het gehakt en de specerijen erbij en bak, al omscheppend, 5 minuten tot het gehakt is gebruind. Breng op smaak met zout.
Doe het chorizogehakt bij de gebakken aardappels en knoflook en schep door. Bestrooi met oregano en rozemarijn en schep in een mooie serveerschaal.
Kookboek
Het recept 'Aardappelen met chorizogehakt' is afkomstig uit het kookboek...
Cantina Mexicana
Paul Wilson
In 'Cantina Mexicana' word je meegenomen en ontdek je de echte keuken van Mexico: van de moles (sauzen) uit het zuiden, streetfood uit Mexico-Stad tot de... lees verder
© Good Cook