Aardappelen met saffraan uit de slow cooker
bereiden
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui, in dunne plakjes
- 1 theelepel komijnzaad, licht geplet
- 1 theelepel korianderzaad, licht geplet
- een flinke snuf saffraandraadjes
- ½ theelepel gemalen geelwortel
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 450 ml groentebouillon of kippenbouillon
- 50 g sultanarozijnen
- 1 kg nieuwe aardappelen, schoongeboend en in stukjes van niet groter dan 4 cm
- gehakte verse korianderblaadjes, ter garnering (desgewenst)
Bereiden
Verwarm zo nodig de slow cooker voor - zie daarvoor de gebruiksaanwijzing.
Verhit de olie in een koekenpan. Doe er de ui in en bak hem 5 minuten tot hij goudbruin is.
Schep er het gekneusde komijnzaad en korianderzaad, de saffraan, geelwortel en knoflook door en bak 1 minuut. Giet er de bouillon over en schep er de sultanarozijnen en wat zout en peper door. Breng al roerend aan de kook.
Giet het uimengsel over in de pan van de slow cooker. Voeg de stukjes aardappel toe en zorg ervoor dat ze onder het vocht liggen. Leg het deksel op de slow cooker en kook 4 tot 5 uur op 'laag' tot de aardappel gaar is. Doe over op een dienschaal en strooi er desgewenst de verse koriander over.
Extra benodigd
Slow cooker
Kookboek
Het recept 'Aardappelen met saffraan uit de slow cooker' is afkomstig uit het kookboek...
De slow cooker
Sara Lewis
Het koken met een slow cooker is eenvoudig en stressvrij en daarom ideaal voor de drukke levensstijl van tegenwoordig. Doe gewoon de ingrediënten in de slow cooker... lees verder
© Good Cook