Rösti-rondjes
bereiden
Ingrediënten
- 600 g vastkokende aardappelen
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 handje platte peterselie, fijngehakt
- flinke scheut zonnebloemolie
Bereiden
Schil de aardappelen, was ze en rasp met een grove rasp in sliertjes boven een kom. Schep de knoflook en peterselie samen met 1 flinke theelepel zout en versgemalen peper goed door de aardappelsliertjes.
Laat een laag olie in een grote koekenpan flink heet worden. Schep iets van elkaar bergjes aardappel (ongeveer de helft van de kom) in de pan. Duw ze iets plat met een spatel. Bak ze ca. 3 minuten per kant op niet al te hoog vuur tot ze goudbruin en knapperig zijn, maar van binnen nog een tikje smeuïg.
Laat uitlekken op keukenpapier terwijl je de rest bakt.
Variatietip
Rasp eens een ui mee.
Tips
(1) Supersnel raspen? Gebruik de keukenmachine! (2) De aardappels niet te lang van te voren raspen, dan worden ze bruin en laten ze veel vocht los. Mochten ze toch nat zijn, eerst goed laten uitlekken in een vergiet. (3) Mooie rondjes maak je met behulp van metalen kookringen. Halverwege de ringen verwijderen (ovenwant aan!) en dan de andere kant bakken. (4) Buitenkant al snel bruin en knapperig? Vuur laag zetten zodat ook de binnenkant goed gaar kan worden.
Opmerking
Je kunt natuurlijk één grote aardappelkoek maken, maar in minivorm zijn ze zo prettig snel klaar. Met zelfgeraspte aardappels is het resultaat altijd lekkerder dan welk diepvriespak rösti ook.
Video - Rösti-rondjes | Koken met Karin
Kookboek
Het recept 'Rösti-rondjes' is afkomstig uit het kookboek...
Koken met Karin, zónder pakjes & zakjes
Karin Luiten
Weg met al die pakjes en zakjes, koken kun je zelf! Zelfgemaakt is niet alleen veel lekkerder, het hoeft echt niet eens zo veel tijd te kosten. Voor de recepten in dit boek... lees verder
© Nieuw AmsterdamRösti tips
Reacties op dit recept
- Johanna Een beetje sjalotjes, paprika en een pepertje heel veel variaties mogelijk.
- Paul Inderdaad! Ik heb ze meteen gemaakt en zal ze noooit meer in de winkel kopen!