Rösti van zoete aardappelen
bereiden
Ingrediënten
- 3 oranje zoete aardappelen, ongeschild (ca. 900 g)
- 2 theelepels maïzena
- 40 g boter
- 150 g mozzarella, in 20 blokjes
Bereiden
Kook de zoete aardappelen beetgaar of bereid ze in de magnetron. Laat ze afkoelen, schil ze, rasp ze grof en doe ze in een kom. Voeg de maïzena en ½ theelepel zout toe en roer lichtjes.
Smelt een beetje boter in een koekenpan. Schep de aardappel met een eetlepel in de pan en leg een blokje kaas op elk hoopje aardappel. Schep er nog 1 eetlepel aardappel op en druk de hoopjes voorzichtig tot platte schijven. Zet het vuur op middelhoog en bak de rösti 3-4 minuten per kant. Doe hetzelfde met de rest van het aardappelmengsel en de mozzarellablokjes.
Tip
U kunt de zoete aardappel tot 2 uur van tevoren koken en raspen en tot gebruik afgedekt bewaren. Maak de rösti echter pas vlak voor u ze wilt serveren.
Kookboek
Het recept 'Rösti van zoete aardappelen' is afkomstig uit het kookboek...
Vegetarische gerechten
diverse auteurs
'Vegetarische gerechten' biedt een collectie van de heerlijkste internationale recepten: voorgerechten en snacks, salades, pasta's, rijstgerechten, maar ook... lees verder
© De LantaarnRösti tips
Reacties op dit recept
-
Wesselien
Het blijven kleverige, moeilijk te hanteren hoopjes. Iemand een tip hoe dit te pareren?
- Jo Ik zou de aardappelen niet voorkoken, gewoon rauw, raspen, kruiden naar eigen smaak, eitje doorheen en bakken.