Chips van zoete aardappelen
1 persoon
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 1 grote zoete aardappel met schil, gewassen met een groenteborsteltje
- uipoeder
- paprikapoeder
- fijngemalen zout
- of: kruiden naar keuze
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Gebruik een mandoline (groenteschaaf) en snijd de aardappel in superdunne plakjes.
Verdeel de aardappelplakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Sprenkel wat zout en kruiden naar smaak over de plakjes. Na ongeveer 10 minuten worden de randjes van de chips crispy, draai de chips om en zet ze nog 2 à 3 minuten in de oven totdat ze helemaal knapperig zijn. Blijf bij de oven staan want ze verbranden snel in de laatste fase.
Extra benodigd
Mandoline, bakpapier
Kookboek
Het recept 'Chips van zoete aardappelen' is afkomstig uit het kookboek...
Superfoodrecepten
Jesse van der Velde & Annemieke de Kroon
In het nieuwe kookboek van Jesse van der Velde en Annemieke de Kroon draait het allemaal om superfoods! Superfoods zijn al eeuwenoud, maar de
... lees verder © UnieboekZoete aardappelen tips
Reacties op dit recept
- T Ik krijg de chips niet knapperig. Ik heb een hete luchtoven, die op 200C gezet eerst 10 min. Toen 3 toen 2. Chips blijven wat zacht.
- Peter Ze waren ook niet knapperig bij mij.
- Jennifer Klopt inderdaad dat ze niet krokant worden, ik heb ze een paar minuten voorgekookt goed laten drogen erna op keukenpapier en dan in pannetje olie afbakken, zo werkt het prima. Erna zout evt andere kruiden erover en smullen maar!
- Sabina Je kan ze beter bakken in een pannetje met wat kokosolie. Ik kreeg ze toen wel knapperig. In de oven namelijk niet.
- ria Op de bakplaat blijven ze slap; met bakpapier op een grill worden ze wel knapperig.
- Me Ik denk dat ze langer in de oven moeten en op minder hoge temperatuur... ze moeten nl een beetje ‘uitdrogen’.
- Catharina Misschien in de airfriyer bak zo de frieten ook perfect.