Geroosterde zoete aardappelen

6 personen
bereiden

waardering 7,7obv 10 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 kg zoete aardappelen, in plakken van ca. 1½ cm dik
  • 2-3 eetlepels olie
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Leg de aardappelplakken op een met bakpapier bekleed bakblik, bestrijk ze met olie en strooi er wat van de kruiden over. Keer ze en bestrijk de andere kant ook met olie en bestrooi ze met kruiden.

Bak de aardappelen in het midden van de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi de zoete aardappel nu pas met zout.

Extra benodigd

Bakpapier

Het recept 'Geroosterde zoete aardappelen' wordt je aangeboden door . Beeld: Dani Vincek | Shutterstock.com

Zoete aardappelen tips

Reacties op dit recept

  • maria Vraag: Kan je dit ook met verschillende groenten doen zoals bietjes en wortel?