Geroosterde zoete aardappelen
6 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 1 kg zoete aardappelen, in plakken van ca. 1½ cm dik
- 2-3 eetlepels olie
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Leg de aardappelplakken op een met bakpapier bekleed bakblik, bestrijk ze met olie en strooi er wat van de kruiden over. Keer ze en bestrijk de andere kant ook met olie en bestrooi ze met kruiden.
Bak de aardappelen in het midden van de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi de zoete aardappel nu pas met zout.
Extra benodigd
Bakpapier
Het recept 'Geroosterde zoete aardappelen' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Dani Vincek | Shutterstock.com
Zoete aardappelen tips
Reacties op dit recept
- maria Vraag: Kan je dit ook met verschillende groenten doen zoals bietjes en wortel?