Geroosterde zoete aardappelen met Hawaïaans zeezout
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,7
- Hapje
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 900 g zoete aardappelen (ca. 3 stuks), met schil
- 4 eetlepels olijfolie
- Hawaïaans rood alaea zeezout
Bereiden
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Was de zoete aardappelen en dep ze droog. Snijd ze in dikke partjes en leg die op een anti-aanbak bakplaat. Giet er de olijfolie over en schep ze goed om tot ze rondom met olie bedekt zijn. Breng ze op smaak met zwarte peper.
Bak ze 10 minuten in de oven. Draai de partjes aardappel om en bak ze nog 10 tot 15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn en krokante randjes hebben. Controleer of ze gaar zijn door er de punt van een scherp mes in te steken.
Neem ze uit de oven. Strooi er royaal Hawaïaans rood alaea zeezout over en dien op.
Opmerking
'Dit gerecht is even lekker als het mooi is. Het oranje vruchtvlees en de donkerrode schil van de zoete aardappel worden nog mooier door het okerkleurige zout. Het Hawaïaans rood alaea zeezout wordt alleen als garnituur gebruikt. Door verhitting verliest het zowel zijn smaak als kleur.' - Valerie Aikman-Smith
Kookboek
Het recept 'Geroosterde zoete aardappelen met Hawaïaans zeezout' is afkomstig uit het kookboek...
Koken met zout
Valerie Aikman-Smith
Geniet van alle verschillende smaken van soorten zout uit alle delen van de wereld met recepten voor voorafjes, hoofdgerechten, bijgerechten, drankjes en... lees verder
© Good Cook