Zoete aardappel met mozzarella, chilipeper en basilicum
- 4 personen
- 60 min
- waardering 7,7
- Hoofdgerecht
- Mediterraan
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 4 zoete aardappels
- 2 bollen mozzarella, in stukken
- 1 chilipeper
- 1 theelepel dragon-bieslookzout (zie onderaan het recept)
- 4 takjes basilicum of koriander
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
Borstel de zoete aardappels schoon. Prik er een paar gaatjes in met een satéstokje en wikkel ze een voor een in het aluminiumfolie. Zet in het midden van de oven en bak circa 50 minuten of tot ze goed gaar zijn. Controleer dit met een satéstokje: schoon is gaar.
Haal de aardappels uit het aluminiumfolie en snijd in de lengte diep in. Vouw ze een beetje open. Vul met de mozzarella en zet 10 minuten in de hete oven tot de mozzarella begint te smelten.
Verwijder in de tussentijd zaad en zaadlijsten van de peper en hak zeer fijn. Bestrooi de mozzarella met het dragon-bieslookzout, chilipeper naar smaak en het basilicumblad.
Extra benodigd
Satéstokje, aluminiumfolie
Dragon-bieslookzout (110 g)
Doe enkele takjes verse dragonblaadjes (circa 5 g) en 6 sprietjes verse bieslook met 100 g grof zeezout in de keukenmachine en maal fijn. Laat in een open schaaltje staan. Dit zout is om onmiddellijk te gebruiken. Stop het niet in een afgesloten potje omdat het zout vochtig is.
Het recept 'Zoete aardappel met mozzarella, chilipeper en basilicum' is afkomstig uit het kookboek Zomers koken met Yvon van Yvon Jaspers. © Carrera Culinair