Zoete-aardappelballetjes

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 7,5
  • Hapje
  • Thais
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 500 g zoete aardappelen, geschild, in grove stukken
  • 250 g tapiocabloem
  • 30 g patentbloem
  • ½ theelepel baking soda
  • 130 g suiker
  • 50 ml kokosmelk
  • olie, om in te frituren

Bereiden

Breng water aan de kook en kook de zoete aardappel 15 minuten. Prik met een vork in de aardappels om te zien of ze goed gaar zijn. Stamp de aardappels met de pureestamper tot puree.

Kneed de tapiocabloem, patentbloem, baking soda, suiker en een snufje zout door de puree. Voeg de kokosmelk toe en kneed tot een glad deeg.

Maak balletjes van het deeg ter grootte van een knikker.

Verhit de olie in een wok en frituur de deegballetjes in 5-10 minuten goudbruin. Haal ze uit de olie en laat ze goed uitlekken op een stuk keukenpapier.

Kookboek

Het recept 'Zoete-aardappelballetjes' is afkomstig uit het kookboek...

De bijbel van de Thaise keuken

Noi Pia-Ud

Van papajasalade tot pad Thai en van jackfruitcurry tot tom kha gai: Noi Pia-Ud neemt je mee op een culinaire reis door heel Thailand. Van de dichtbevolkte straten vol eetstalletjes in Bangkok tot aan de uitgestrekte stranden in het zuiden van Thailand... lees verder

© Carrera Culinair. Beeld: Simone van den Berg

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Zoete aardappelen recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!