Zoete-aardappelballetjes
- 4 personen
- 35 min
- waardering 7,5
- Hapje
- Thais
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 500 g zoete aardappelen, geschild, in grove stukken
- 250 g tapiocabloem
- 30 g patentbloem
- ½ theelepel baking soda
- 130 g suiker
- 50 ml kokosmelk
- olie, om in te frituren
Bereiden
Breng water aan de kook en kook de zoete aardappel 15 minuten. Prik met een vork in de aardappels om te zien of ze goed gaar zijn. Stamp de aardappels met de pureestamper tot puree.
Kneed de tapiocabloem, patentbloem, baking soda, suiker en een snufje zout door de puree. Voeg de kokosmelk toe en kneed tot een glad deeg.
Maak balletjes van het deeg ter grootte van een knikker.
Verhit de olie in een wok en frituur de deegballetjes in 5-10 minuten goudbruin. Haal ze uit de olie en laat ze goed uitlekken op een stuk keukenpapier.
Kookboek
Het recept 'Zoete-aardappelballetjes' is afkomstig uit het kookboek...
De bijbel van de Thaise keuken
Noi Pia-Ud
Van papajasalade tot pad Thai en van jackfruitcurry tot tom kha gai: Noi Pia-Ud neemt je mee op een culinaire reis door heel Thailand. Van de dichtbevolkte straten vol eetstalletjes in Bangkok tot aan de uitgestrekte stranden in het zuiden van Thailand... lees verder
© Carrera Culinair. Beeld: Simone van den Berg