Zoete-aardappelfriet met camembertdip

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 7,5
  • Bijgerecht
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 500 g zoete aardappels
  • 50 ml olijfolie
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels Provençaalse kruiden
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 camembert (in houten doosje)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Schil de zoete aardappels en snijd ze in frieten.

Meng in een kom de Parmezaanse kaas, Provençaalse kruiden en het knoflookpoeder. Schep het mengsel door de frieten. Breng op smaak met zout en peper.

Leg de camembert in zijn houten doosje (plastic verwijderd) op een met bakpapier beklede bakplaat en leg de frieten eromheen.

Bak alles 30 minuten in de oven.

Extra benodigd

Bakpapier

Kookboek

Het recept 'Zoete-aardappelfriet met camembertdip' is afkomstig uit het kookboek...

Zoete aardappel

Guillaume Marinette

Je hoeft helemaal geen ervaren kok te zijn voor de recepten in dit boek. Met slechts een paar ingrediënten maak je in een handomdraai de lekkerste gerechten met zoete aardappel: van hartige en zoete taarten tot borrelhapjes, frietjes en heerlijke... lees verder

© Citrus

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Zoete aardappelen recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!