Zoete-aardappelkoekjes met kruiden
- 6 personen
- 60 min
- waardering 7,7
- Bijgerecht
- Mediterraan
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 kg middelgrote zoete aardappels
- ½ bosje koriander, fijngehakt
- ½ bosje bladpeterselie, fijngehakt
- 10 blaadjes munt, fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel komijnzaad, geroosterd
- 50 g kappertjes
- 50 g kikkererwtenmeel
- 2 eieren
- 50 ml leben (Marokkaanse gefermenteerde melk, of neem karnemelk of Griekse yoghurt)
- 50 g kwark
- 1 eetlepel gerooktepaprikapoeder
- olijfolie
Bereiden
Kook de zoete aardappels 30 minuten in kokend gezouten water. Trek de schil er na het koken af, stamp ze fijn en zet opzij.
Doe de helft van de koriander, peterselie, munt en knoflook bij de zoete aardappels en voeg het geroosterde komijnzaad, de kappertjes, het kikkererwtenmeel en de eieren toe.
Maak koekjes met een doorsnee van 5 cm en een dikte van 5 mm. Schenk een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de zoete-aardappelkoekjes 2 minuten per kant. Leg ze op een bord.
Maak de saus door de leben in een kom te mengen met de kwark, de rest van de kruiden en knoflook en het gerookte-paprikapoeder. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de saus bij de zoeteaardappelkoekjes.
Kookboek
Het recept 'Zoete-aardappelkoekjes met kruiden' is afkomstig uit het kookboek...
Shoukran
Abdel Alaoui
In 'Shoukran' van Abdel Alaoui vind je de allerlekkerste Marokkaanse recepten voor de hele familie, zodat je iedere dag samen kunt genieten van heerlijke gerechten vol kleur en smaak. Met de 100 recepten die dit kookboek rijk is... lees verder
© Uitgeverij Becht