Zoete aardappels met salsa verde
- 4 personen
- 35 min
- waardering 8,5
- Bijgerecht
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 4 zoete aardappels
- 2 eetlepels olijfolie
- voor de salsa verde
- grote handvol blaadjes van zachte kruiden, zoals basilicum, munt, oregano of bladpeterselie + extra
- fijne rasp en sap van 1 biologische citroen
- 1 eetlepel kappertjes, afgespoeld en uitgelekt
- 2 tenen knoflook
- 2 theelepels dijonmosterd
- 2 theelepels rodewijnazijn
- 50 ml olijfolie
- optioneel: veganistische 'Parmezaanse kaas'
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 220 °C.
Hasselback de zoete aardappels door in de lengte inkepingen te maken op 3 mm afstand van elkaar die niet helemaal door de zoete aardappel heen gaan, zodat de zoete aardappel een geheel blijft.
Besprenkel de zoete aardappels met de olijfolie, breng op smaak met zout en peper en rooster 25 minuten tot ze gaar zijn.
Klop intussen in een blender alle ingrediënten voor de salsa verde door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe, de salsa verde zou scherp en fris moeten zijn.
Serveer de zoete aardappels uit de oven besprenkeld met een overvloed aan salsa verde en overladen met verse kruiden en desgewenst met veganistische 'Parmezaanse kaas'.
Opmerking
Salsa verde is fris, geurig en smaakt naar meer en zou daarom de vaste smaakmaker moeten zijn als je verse kruiden wilt opmaken die je hebt liggen in de koelkast.
Kookboek
Het recept 'Zoete aardappels met salsa verde' is afkomstig uit het kookboek...
Budget Vegan in 30 minuten
Saskia Sidey
Eenvoudig, plantaardig, tijdbesparend en betaalbaar koken? 'Budget Vegan in 30 minuten' helpt je hierbij! Dit kookboek bundelt meer dan 100 plantaardige budgetrecepten die niet alleen snel op tafel staan en bijzonder lekker zijn, maar ook laten... lees verder
© Good Cook