Appelkruimeltaart met kardemom
- 8 personen
- 60 min
- waardering 8,3
- Gebak
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 120 g boter
- 120 g bloem
- 2 eieren
- 100 g rietsuiker
- 1 eetlepel bakpoeder
- ½ theelepel gemalen kardemom
- 1 kg appels
- appelstroop (of appelgelei)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Beboter een cakevorm en bestuif met bloem.
Smelt de boter en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Splits de eieren. Klop de eierdooiers en de suiker tot een dikke, luchtige massa. Zeef de bloem erbij. Doe de boter, het bakpoeder en de kardemom bij het beslag en klop glad.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de helft van de appels in kleine blokjes en de rest in fijne schijfjes.
Doe de appelblokjes in de cakevorm. Giet het beslag erover. Schik de appelschijfjes er mooi op. Bak de taart 45 minuten in de oven.
Warm de appelstroop lichtjes op. Haal de taart uit de oven en bestrijk met de stroop. Laat afkoelen op een taartrooster.
Extra benodigd
Cakevorm
Kookboek
Het recept 'Appelkruimeltaart met kardemom' is afkomstig uit het kookboek...
Brunch!
Els Debremaeker & Iris Debremaeker
Omdat je op elk tijdstip van het jaar een brunch kunt organiseren, bevat 'Brunch!' zes themabrunches die de seizoenen volgen. De donkere wintermaanden... lees verder
© Standaard Uitgeverij