Baklava recepten
-
tip Baklava (klassiek)
Vegetarisch, 45 min 8,2
-
tip Baklava
Vegetarisch, 50 min 7,7
-
Baklava flapjes
Vegetarisch, 30 min 7,7
-
Baklava met abrikozen en amandel
Vegetarisch, 45 min 7,7
-
Baklava met noten
Vegetarisch, 40 min 7,6
-
Baklava met pistachenoten
Vegetarisch, 50 min 7,9
-
Walnootbaklava
Vegetarisch, 60 min 8,5
Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.
Baklava
Gebaksoort uit de keuken van het Midden-Oosten. Deeg van tarwebloem, eieren en olie wordt vliesdun uitgerold en in 10-12 lagen op de bakplaat gestapeld. Tussen de lagen legt men een mengsel van geroosterde amandelen, pistaches en gehakte walnoten. De vorm van de baklava hangt af van het garnituur: ruiten voor pistachenoten, rond voor walnoten en vierkant voor pijnboompitten.
[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' ]
[ Beeld: Pikoso.kz | Shutterstock.com ]