Omgekeerde bananencake
bereiden
Ingrediënten
- 125 g zachte boter
- 230 g bruine suiker
- 2 eieren
- 185 g zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 grote, zeer rijpe bananen, gepureerd
- voor de bananentopping
- 50 g boter, gesmolten
- 60 g bruine suiker
- 6 grote rijpe bananen, in de lengte gehalveerd
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Vet de bodem en zijkant van een ronde vorm van 20 cm in doorsnede in en bekleed de vorm vervolgens met bakpapier.
Schenk voor de bananentopping de gesmolten boter over de bodem van de geprepareerde vorm en strooi de suiker erover. Rangschik hierop in een enkele laag de gehalveerde bananen met de gesneden kant naar beneden.
Klop met de elektrische mixer de boter en suiker tot een licht en romig mengsel. Voeg de eieren een voor een toe; klop tussendoor goed.
Zeef het meel en bakpoeder in een kom. Spatel het meelmengsel met een grote metalen lepel (of spatel) voorzichtig door het botermengsel, samen met de gepureerde bananen.
Schep het beslag op de gehalveerde bananen in de vorm; strijk het oppervlak glad. Bak de cake 45 minuten of tot een caketester die je in het midden steekt er schoon uitkomt.
Neem de cake uit de oven en laat hem 5 minuten afkoelen in de vorm. Stort hem vervolgens (op de kop) voorzichtig op een rooster. Laat hem volledig afkoelen.
Extra benodigd
Ronde bakvorm (Ø 20 cm), bakpapier, mixer
Bewaartip
Ongekeerde bananencake smaakt het best op de dag dat hij is gemaakt.
Kookboek
Het recept 'Omgekeerde bananencake' is afkomstig uit het kookboek...
Van de bakker
Leanne Kitchen
Niets is zo lekker als zelfgebakken broodjes, muffins, koekjes, cakes en taarten. 'Van de bakker' is een onmisbaar boek voor iedereen die houdt van zelf bakken. Vol
... lees verder © Uitgeverij Terra