Stevige bananencakejes
bereiden
Ingrediënten
- 180 g boter
- 135 g suiker
- 2 eieren
- 100 g bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 75 g volkorenmeel
- 4 zeer rijpe bananen
- 70 g gehakte walnoten
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Klop 130 g boter en de suiker tot een gladde massa. Voeg de eieren toe en klop verder.
Zeef de bloem met het bakpoeder boven het deeg. Klop alles goed door.
Voeg de kaneel en het volkorenmeel toe en roer alles goed door elkaar.
Plet de bananen en schep ze met een spatel door het deeg.
Doe er ten slotte de gehakte walnoten bij en meng kort met een spatel.
Schep het deeg met een ijsschepper in een ingevet muffinblik en laat 30 minuten bakken.
Smelt de resterende 50 g boter.
Haal de cakes uit de oven en smeer de gesmolten boter met een borsteltje op de bovenkant. Laat afkoelen op een rooster.
Extra benodigd
Muffinbakvorm
Kookboek
Het recept 'Stevige bananencakejes' is afkomstig uit het kookboek...
Juliette's bakboek
Brenda Keirsebilck
Hartig en zoet gebak voor een gezellig dagje met vrienden of familie. Koekjes, cakes en taartjes zijn echt het ding van Brenda Keirsebilck, eigenares van
... lees verder © Uitgeverij LannooBananencake tips
Reacties op dit recept
- anna Ik mis wel het 'snufje zout' in het recept. Dat heb ik wel toegevoegd. In plaats van volkorenmeel heb ik boekweitmeel gebruikt, dat leek me lekker en is het ook. En in plaats van walnoten had ik amandelen. Erg simpel maar héérlijk recept! Ga ik veel vaker maken. Ideaal om de kinderen mee te verwelkomen als ze uit school komen..