Boterkoek met gember
bereiden
Ingrediënten
- 200 g tarwebloem
- 150 g fijne kristalsuiker
- 200 g koude roomboter
- 2 bolletjes gember op siroop, fijngehakt
- 1 ei, losgeklopt
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Zeef de bloem, suiker en een snufje zout boven een kom. Doe de boter erbij. Snijd de boter met twee tafelmessen zo snel mogelijk in heel kleine stukjes. Snijd ze steeds kleiner door de bloem heen. Voeg de gember toe.
Kneed alles snel met koude handen tot een deegbal. (Als je warme handen hebt, smelt de boter en zit je met een kleverige massa.) Druk het deeg in een lage taartvorm of boterkoekvorm (Ø 15 cm).
Bestrijk de bovenkant van het deeg met het losgeklopte ei. Maak met de punt van een scherp mes een mooi patroon in de koek.
Zet de vorm ca. 30 minuten in het midden van de oven, of tot de bovenkant mooi goudbruin is. Laat de boterkoek afkoelen in de vorm.
Extra benodigd
Taartvorm of boterkoekvorm (Ø 15 cm)
Kookboek
Het recept 'Boterkoek met gember' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - High Tea
diverse auteurs
De High Tea is een heuse trend geworden, waar wij Nederlanders een geheel eigen draai aan hebben gegeven. Een Hollandse High Tea is zoveel meer dan een geurige
... lees verder © Kosmos Uitgevers