Abrikozen-yoghurtcake
bereiden
Ingrediënten
- 3 eieren, gesplitst
- 150 g fijne kristalsuiker
- 50 ml olijfolie of koolzaadolie, plus extra om in te vetten
- 50 g yoghurt
- 1 theelepel vanille-extract
- 150 g bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 4-5 verse abrikozen, gehalveerd en ontpit
- poedersuiker, om te bestuiven
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Vet een diepe bakvorm van 23 x 30 cm in en bekleed met bakpapier.
Klop de eiwitten tot zachte pieken en zet apart. Klop de eidooiers met de fijne kristalsuiker, voeg de olijfolie of koolzaadolie, de yoghurt, het vanille-extract en een snufje zout toe en roer tot een emulsie. Voeg de bloem en het bakpoeder toe en spatel voorzichtig de opgeklopte eiwitten erdoor.
Schenk het cakebeslag in de vorm en leg de halve abrikozen met de snijkant naar boven erop. Bak 30 minuten in de oven, tot de cake stevig aanvoelt. Laat afkoelen in de vorm. Bestrooi met poedersuiker, snijd in stukken en serveer.
Extra benodigd
Bakvorm van 23 x 30 cm, bakpapier
Opmerking
Roemenen gebruiken graag fruit in hun gebak en we zijn gezegend met heel veel fruit. Deze cake is heel eenvoudig om te maken en je kunt eindeloos variƫren met kersen, perziken, blauwe bessen of peren. De iets kleverige yoghurtcake is ideaal voor de delicate smaak van de abrikozen. Het is precies wat je nodig hebt op een zomeravond, met een bolletje ijs of wat verse dragon - de anijssmaak van de dragon contrasteert mooi met de zoete abrikozen.
Kookboek
Het recept 'Abrikozen-yoghurtcake' is afkomstig uit het kookboek...
Carpati
Irina Georgescu
Met 'Carpati' maak je kennis met de Roemeense keuken die zich kenmerkt door invloeden uit Griekenland, Turkije en de Slavische landen in het zuiden; maar ook de Oostenrijkse, Hongaarse en Saksische keukens in het noorden
... lees verder © Good Cook