Carpati

De keukens van Oost-Europa staan al jaren in de belangstelling, en terecht. In deze regio staan authenticiteit en culinaire tradities hoog in het vaandel en verbouwen veel mensen nog steeds zelf hun groenten. Met 'Carpati' maak je kennis met de Roemeense keuken die zich kenmerkt door invloeden uit Griekenland, Turkije en de Slavische landen in het zuiden; maar ook de Oostenrijkse, Hongaarse en Saksische keukens in het noorden. Aan de Roemeense eettafel begin je met een keur aan charcuterie als Plescoi (worst) en Sibiu (salami) vergezeld door pickles en kleine salades als gefermenteerde kool met groene tomaten en kaviaar van aubergine met rode uien en venkelzaad. Maak kennis met de Roemeense variant van moussaka, musaca de cartofi of een pilaf met gerookte pruimen en gekaramelliseerde bosuitjes. Maak zelf bors, een van de belangrijkste basisingrediënten van de Roemeense keuken: een gefermenteerde drank met een delicate zoetzure smaak waarmee diverse gerechten verrijkt worden. Maak je eigen kersen- of walnotenlikeur, geniet van de diverse broodrecepten als scovergi (platbrood met kaas en yoghurt) en sluit een maaltijd af met cataif, filodeegnestjes met walnoten en geklopte room.
AuteurIrina Georgescu
UitgeverijGood Cook
- Hardcover
- 240 pagina's
- ISBN 9789461432889
Voorproefjes uit dit kookboek
-
Met achterham gevulde appels
Vlees, 40 min 8,0
-
Gepaneerde pannenkoeken met champignonvulling
Vegetarisch, 50 min 8,0
-
Abrikozen-yoghurtcake
Vegetarisch, 45 min 8,0
Alle Kookboeken van Good Cook
-
No Halfway Cooks
Jody Franz & Stan Beaujean
Écht goed Aziatisch geïnspireerd comfort food. Wie wordt er niet gelukkig van? In 'No Halfway Cooks' krijg je een kijkje in de keuken van Don's Noodle Shop, van Jody & Stan. Goed eten is genieten en creëert mooie herinneringen met vrienden... bekijk 'No Halfway Cooks'
-
Een ode aan salades
Alice Zaslavsky
De groentekoningin is terug met 'Een ode aan salades'. Ingedeeld op warmere en koelere dagen geeft Alice onweerstaanbare salades voor elke gelegenheid: lunch, diner en barbecuefeest. Elke salade kun je combineren met andere... bekijk 'Een ode aan salades'
-
Maaltijdsoep
Emily Ezekiel
Met 101 recepten, variërend van een hartige ribolita in de koude wintermaanden of een verkoelende komkommersoep op een warme zomerdag, volgt 'Maaltijdsoep' de seizoenen. Langzaam of snel, voor jezelf of voor een grotere groep... bekijk 'Maaltijdsoep'
-
Puur aardappel
Poppy O'Toole
Potato Queen Poppy O'Toole lift de aardappel naar een hoger niveau en presenteert gerechten zoals je ze niet eerder hebt gezien. Of het nu om puree en geroosterde aardappels gaat of om Franse klassiekers zoals tartiflette en aligot... bekijk 'Puur aardappel'
-
Tinned Tomatoes
Samuel Goldsmith
Iedereen gebruikt wel eens tomaten uit blik. Sterker nog: dit conservenwonder geniet vaak de voorkeur boven verse tomaten. 'Tinned Tomatoes' laat in 100 recepten zien hoe veelzijdig koken is met tomaten uit blik. Neem een blik tomaten en je hebt... bekijk 'Tinned Tomatoes'
-
The Curry Guy Kip
Dan Toombs
Maak de lekkerste spicy kiprecepten uit India en Zuidoost-Azië met 'The Curry Guy Kip'. Wereldwijd is kip het meest gegeten stukje vlees: gebakken, gestoofd, gegrild, gepocheerd, gefrituurd of van de barbecue. Breid je repertoire kiprecepten uit... bekijk 'The Curry Guy Kip'
-
A Very Vegan Christmas
Sam Dixon
'A Very Vegan Christmas' biedt dé oplossing voor de jaarlijkse vraag: 'wat eten we met Kerst?' Met de recepten uit dit feestelijke kookboek krijg je iedereen blij aan tafel. Geniet van kerstklassiekers in een plantaardige jas als... bekijk 'A Very Vegan Christmas'
-
Heilig Boontje
Joeri Veul
In 'Heilig Boontje' staat de peulvrucht (bonen, erwten, linzen & co) centraal. We eten gemiddeld twee dagen per maand peulvruchten en dat komt neer op nog geen blik kikkererwten. En dat terwijl de peulvrucht niet alleen duurzaam en betaalbaar... bekijk 'Heilig Boontje'
-
Rumi
Joseph Abboud
'Rumi' presenteert de eclectische keuken van Joseph Abboud: een beetje Libanees, wat Perzische invloeden en een vleugje Turks. Familierecepten met hier en daar een twist, zoals een tabouleh van broccoli, of juist een ode aan klassiekers... bekijk 'Rumi'
-
Last Minute Dinners
Frankie Unsworth
'Last Minute Dinners' biedt een moeiteloze aanpak, waarbij eenvoud boven overdaad wordt verkozen. Van bedrieglijk eenvoudige, maar toch spectaculaire, diners in het weekend of het gemak van een geweldig eenpansgerecht doordeweeks... bekijk 'Last Minute Dinners'