Kalkoen-rolletjes met courgette en pesto
- 4 personen
- 30 min
- waardering 8
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Gevogelte
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 4 kalkoenlapjes (100 g/stuk)
- 2 eetlepels groene pesto
- 2 eetlepels olijfolie
- 240 g tagliatelle
- 3 sjalotjes, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 400 g tomatenblokjes
- 1 bouillonblokje met tuinkruiden
- 2 eetlepels gehakt basilicum
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
Bereiden
Was de courgettes. Neem 1 courgette en snijd met een dunschiller in lange linten. Snijd de andere courgette in blokjes.
Breng water aan de kook en blancheer de courgettelinten kort.
Bestrijk de kalkoenlapjes met de pesto. Leg op ieder kalkoenlapje enkele courgettelinten. Rol op en steek vast met een houten prikker.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak het vlees aan alle kanten bruin. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout. Laat ongeveer 10 minuten bakken tot het vlees gaar is. Neem de kalkoenlapjes uit de pan en houd warm.
Bereid de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en stoof er de sjalotjes en knoflook in. Voeg de courgetteblokjes, de tomaten en het bouillonblokje toe. Laat 5 minuten sudderen. Breng op smaak met basilicum, peper en eventueel wat zout.
Doe het vlees in de saus en laat doorwarmen.
Verdeel de pasta over de borden en leg er een kalkoenrolletje op. Schep er royaal wat saus over. Werk af met de parmezaan.
Variatietip
Je kan het kalkoenlapje ook vervangen door een stukje kalfsvlees.
Kookboek
Het recept 'Kalkoen-rolletjes met courgette en pesto' is afkomstig uit het kookboek...
Kilootje minder
diverse auteurs
Je gewicht controleren is makkelijker gezegd dan gedaan. Ergens weet je wel wat je moet doen: evenwichtiger eten, meer bewegen, je calorie-inname controleren... lees verder
© Standaard Uitgeverij