Gordon Ramsay: New York cheesecake met chocolade
bereiden
Ingrediënten
- 150 g volkorenbiscuit
- 15 g geschaafde amandelen, geroosterd
- 60 g boter, gesmolten
- 75 g pure chocolade (minimaal 65 procent vaste cacaobestanddelen), grof gehakt
- 150 g fijne tafelsuiker
- 250 ml zure room
- 600 g verse roomkaas
- 2 grote eieren
- 1 theelepel vanille-essence
Bereiden
Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet een springvorm van 23 cm in met boter. Breek de biscuits in kleine stukjes. Maal ze samen met de amandelen fijn in een keukenmachine. Schenk de gesmolten boter erbij en meng tot er een samenhangend mengsel ontstaat. Schep het mengsel in de springvorm en druk het aan met een spatel, zodat de korst gelijkmatig wordt. Bak het mengsel 10-15 minuten in de voorverwarmde oven, tot het goudbruin is.
Zet de oventemperatuur op 140 °C. Smelt de chocolade in een hittebestendige kom op een pan nauwelijks sudderend water. Roer tot de chocolade glad is. Neem de kom van het vuur.
Meng de overige ingrediënten met een elektrische mixer in een grote mengkom. Schenk het mengsel in de springvorm en tik de vorm zachtjes op het werkvlak, zodat het mengsel gelijkmatig verdeeld wordt en eventuele grote luchtbelletjes verdwijnen. Sprenkel de gesmolten chocolade over de taart.
Bak de taart ongeveer 30 minuten, tot de vulling langs de rand gestold is, maar in het midden nog enigszins zacht aanvoelt wanneer u de vorm voorzichtig heen en weer schudt. Zet de oven uit en laat de taart langzaam afkoelen in de oven, bij voorkeur gedurende een nacht. Tijdens het afkoelen stijft de vulling verder op en als u de taart te vroeg uit de oven neemt, kan de vulling barsten.
Verwijder de springvorm en zet de taart op een groot bord of een taartplateau. De taart smaakt gekoeld het best.
Extra benodigd
Springvorm (Ø 23 cm), keukenmachine, mixer
Tip
'Deze New Yorkse cheesecake is vol, romig en extra decadent door de garnering van gesmolten pure chocolade. Compote van verse vruchten smaakt heerlijk bij deze machtige taart. Amerikanen bedekken de taart met bosbessencompote, maar compote van gemengde bessen of andere zure vruchten is ook erg lekker.' - Gordon Ramsay
Kookboek
Het recept 'Gordon Ramsay: New York cheesecake met chocolade' is afkomstig uit het kookboek...
Gordon Ramsay kookt
Gordon Ramsay
Voor dit boek heeft Gordon meer dan 100 recepten verzameld die voor iedereen een genot zijn om te maken voor gezin, familie en vrienden. Hij geeft de
... lees verder © Tirion Uitgevers. Beeld: Ditte IsagerCheesecake tips
Reacties op dit recept
- marleen Gisteren deze taart gemaakt, alleen bodem vervangen door croutedeeg en zure room door mascarpone, lekkerrrrrrrr
- Judith Ik heb deze cheesecake een aantal keer gemaakt en inmiddels heb ik het recept er zo lekker in zitten dat mijn zus de cheesecake die ik maak lekkerder vindt dat de cheesecake van de Starbucks.. en als echte Starbucksfans is dat a great deal! :)
- Carla Deze cake heb ik ook meermalen gemaakt en het is echt een topper !!
- Nadia Hoi op hoeveel graden moet je oven aan als je het op het laatst erin doet en op welke stand?? boven beneden???
- redactie okoko recepten Op 140 graden.
- Imane Mmm, ziet er erg lekker uit. Ik zal het zeker uitproberen.
- renate Ik heb hem al een aantal keren gemaakt en hij blijft lekker. Je kunt lekker varieren. Als je vlaaivulling bosvruchten bovenop doet of verse bosvruchten is hij idd superlekker.
- Andrea Deze cheesecake gemaakt voor mijn verjaardag. Was een superhit. Zeker voor herhaling vatbaar. Heerlijk gewoon!!
- Astrid Wat gebruiken jullie precies als roomkaas? Mascarpone?
- Myrte Philadelphia of MonChou, dat laatste gebruik ik altijd, wordt in handige 100 gram verpakkingen verkocht, waartegenover Philadelphia 148 gram verpakkingen heeft o.i.d. erg vervelend uitrekenen hoe veel bakjes je nou nodig hebt! Maar Philadelphia is wel lekkerder is mij verteld.
- Paula Ik gebruik altijd de goedkoopste naturel roomkaas van b.v. makro of lidl, dat kost ongeveer 60-70 cent per bakje van 200 gram, dus vele malen goedkoper dan de A-merken, maar is net zo lekker.
- Inge Getver ik vond voor al die moeite hem heel erg vies zelfs. Had er veel van verwacht.. :( Maargoed, ligt misschien aan mij ;)
- Martine Heel goed recept! Ik laat de chocolade weg en doe er na het afkoelen compote op: 300 gr bosvruchten (vriezer) en 75 gr suiker met een klein beetje water aan de kook brengen. Daarna 1 el maizena met wat water mengen en erdoor roeren. Op het vuur laten tot het wat dikker wordt. Snel klaar en het is veel lekkerder dan jam of vlaaivulling!