Chocoladekoekjes
bereiden
Ingrediënten
- 110 g boter, plus extra voor het invetten
- 50 g fijne tafelsuiker
- 50 g lichtbruine basterdsuiker
- 1 scharrelei
- ½ theelepel vanille-essence
- 150 g bloem
- ½ theelepel bakpoeder
- 175 g melk- of pure chocoladecallets
- 20 g walnoten, gehakt (desgewenst)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een bakplaat licht met boter in. Klop in een grote kom de boter met beide soorten suiker tot een licht en romig mengsel. Klop er het ei en de vanille-essence door.
Zeef in een kleinere kom de bloem met het bakpoeder. Voeg dit mengsel geleidelijk bij het suikermengsel en klop tot een glad beslag. Schep er de callets en de gehakte walnoten als u die gebruikt door.
Schep met voldoende tussenruimte eetlepels (of theelepels als u kleine koekjes wenst) beslag op de voorbereide bakplaat. Bak ca. 10 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Laat de chocoladekoekjes iets afkoelen en leg ze dan op een draadrooster.
Kookboek
Het recept 'Chocoladekoekjes' is afkomstig uit het kookboek...
Chocolade, de grote passie
Chris & James Tanner
Een schitterend gefotografeerde verzameling onweerstaanbare recepten van de populaire gebroeders Tanner. Chris en James laten de veelzijdigheid zien van... lees verder
© Good Cook