Chocoladekoekjes met hazelnootpasta
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 120 g pure chocolade
- 120 g boter
- 300 g suiker
- 3 eieren, losgeklopt
- 120 g bloem
- 1½ theelepel bakpoeder
- 120 g cacaopoeder
- 120 g melkchocolade, in stukjes van 1 cm
- voor de garnering
- 150 g hazelnootpasta
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Smelt de pure chocola met de boter au bain-marie. Laat even afkoelen.
Voeg eerst de suiker toe en dan de eieren. Meng er dan bloem, bakpoeder en cacaopoeder door en roer goed door elkaar.
Voeg de melkchocola toe. Laat het deeg ca. 1 uur stevig worden in de koelkast.
Bereiden
Schep met een theelepel wat van het deeg af en maak er een balletje van. Herhaal dit met de rest van het deeg. Leg de balletjes voorzichtig op 5 cm afstand van elkaar op een met bakpapier beklede ovenplaat en zet deze 12-15 minuten in de oven.
Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen. Schep wat hazelnootpasta op de helft van de koekjes en leg er een ander koekje bovenop. Druk dit voorzichtig aan. Serveer de chocoladekoekjes met koffie of vanille-ijs.
Kookboek
Het recept 'Chocoladekoekjes met hazelnootpasta' is afkomstig uit het kookboek...
Chocolade, onweerstaanbaar lekker
Eke Mariën
Chocolade is geheimzinnig, sexy, inspirerend, maar bovenal onweerstaanbaar lekker. Dit boek onthult de geheimen van deze delicatesse en staat garant voor vele... lees verder
© Caplan Books