Mini-churros met warme chocoladechilidip
- 20 churro's
- 20 min
- waardering 7,5
- Hapje
- Spaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 100 g fijne kristalsuiker
- 1 eetlepel gemalen kaneel
- 125 g bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 eetlepel plantaardige olie, plus extra om te frituren
- 125 ml crème fraîche
- 125 ml melk
- 2 theelepels vanille-extract
- 1 rode peper, grof gehakt
- 150 g pure chocolade, gehakt
- ¼ theelepel chilipoeder
Bereiden
Meng in een kleine kom de fijne kristalsuiker met de gemalen kaneel en zet dit apart. Meng in een andere kom de bloem, de bakpoeder en een snufje zout. Voeg de plantaardige olie en 225 ml heet water toe. Meng goed tot een glad, dik beslag. Laat dit 5 minuten rusten en doe het daarna in een spuitzak met een stervormig spuitmondje.
Verhit de crème fraîche en de melk in een steelpan met het vanille-extract en de gehakte rode peper. Breng aan de kook, haal van het vuur en laat de rode peper een paar minuten intrekken. Doe het mengsel door een zeef in een kom met de gehakte chocolade en de chilipoeder en roer voorzichtig tot de chocolade gesmolten en glanzend is.
Verhit de olie in een frituurpan of een wok tot 180 °C. Spuit kleine stukjes beslag in de hete olie en frituur 4 tot 5 minuten, of tot ze goudbruin, knapperig en gaar zijn. Frituur in gedeelten. Laat de churros uitlekken op keukenpapier en rol ze door de kaneelsuiker. Serveer met de chocoladechilidip.
Extra benodigd
Spuitzak met een stervormig spuitmondje
Kookboek
Het recept 'Mini-churros met warme chocoladechilidip' is afkomstig uit het kookboek...
Fingerfood, 80 recepten stap voor stap
Yasmin Othman
Het eten van kleine hapjes is erg populair en het leuke van fingerfood is dat je dit op verschillende momenten en manieren kunt gebruiken: bijvoorbeeld... lees verder
© Good Cook