Rabarber crumble
- 8 personen
- 45 min
- waardering 7,4
- Nagerecht
- Engels
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 kg rabarber
- 100 g suiker
- 1 kaneelstokje
- voor het kruimeldeeg
- 100 g bloem
- 100 g koude boter, in blokjes
- 100 g rietsuiker
Voorbereiden
Doe voor het kruimeldeeg de bloem, de boter en de suiker in een kom. Meng alles met je vingers totdat er een kruimeldeeg ontstaat. Zet het deeg 20 minuten in de koelkast.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de rabarber en snijd de stelen in grove stukken. Kook ze samen met de suiker, het kaneelstokje en 200 ml water 5 minuten op een laag vuur. Haal het kaneelstokje er dan uit en schep de rabarber in een ovenschaal.
Verkruimel het deeg over de rabarber en zet de schaal in de oven tot het deeg bruin is en de rabarber langs het deeg omhoog begint te borrelen.
Laat de schaal 15 minuten afkoelen en serveer met roomijs.
Tip
Dit toetje kun je 's middags al voorbereiden. In plaats van een grote schaal kun je ook eenpersoonsporties in kleine ovenschaaltjes maken.
Kookboek
Het recept 'Rabarber crumble' is afkomstig uit het kookboek...
Het groentenparadijs
Manja Visser
Rabarber crumble, koude sperziebonen salade, zelfgemaakte appelstroop - in dit kookboek proef je de heerlijk eerlijke recepten van drie generaties uit een... lees verder
© Kosmos Uitgevers