Lichte cupcakes
bereiden
Ingrediënten
- 60 ml volle melk
- 4 eiwitten (grote eieren)
- 1 theelepel vanille-essence
- 230 g bloem
- 200 g suiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel gemalen kardemom
- 190 g zachte roomboter
Bereiden
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Klop in een middelgrote kom de melk met de eiwitten en vanille-essence. Zet weg.
Doe de droge ingrediënten met ½ theelepel zout in de kom van een keukenmachine en draai eventjes tot alles net gemengd is. Voeg de roomboter en de helft van het eiwitmengsel toe. Draai op lage snelheid tot alles net gemengd is. Verhoog de snelheid een beetje en draai dan nog 1 minuut.
Schraap de wand van de kom schoon. Voeg de rest van het eiwitmengsel in twee porties toe, waarbij je telkens 30 seconden laat draaien. Schraap de wand van de kom weer schoon en draai nog 10 seconden.
Bekleed de vormpjes met papieren cakevormpjes. Vul de vormpjes voor een kwart met het beslag. Dit beslag rijst minder dan de andere soorten. Bak de cupcakes 25 tot 30 minuten in de oven, of tot een ingestoken satéstokje er schoon uitkomt.
Extra benodigd
Keukenmachine, cupcakevormpjes, papieren cakevormpjes
Opmerking
Deze cupcakes zijn lichter dan de basis vanillecupcake omdat we er alleen eiwitten en niet hele eieren voor gebruiken. Je kunt ze 2 dagen bewaren in een luchtdicht afgesloten bak buiten de koelkast, 1 week in de koelkast, en tot 2 maanden in de diepvries.
Kookboek
Het recept 'Lichte cupcakes' is afkomstig uit het kookboek...
Cupcakes elke dag feest
Alisa Morov
In dit boek geeft Alisa Morov recepten voor echt Amerikaanse en eigentijdse cupcakes. Daar zitten basiscupcakes bij, met vanille en chocolade, maar ook stevige... lees verder
© Good Cook. Beeld: Deirdre RooneyCupcakes tips
Reacties op dit recept
- Imane Hmmm, ziet er lekker uit!