Hartige taart met courgette en feta
bereiden
Bevat per portie
845 kcal
31 g eiwit
47 g vet
79 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 pak diepvries filo bladerdeeg à 250 g
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 bosuitjes, in ringetjes
- 1 kleine courgette, in kleine stukjes
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 eieren
- 150 g feta, in stukjes
- 3 theelepels Provençaalse kruiden
- 2 eetlepels peterselie, fijngeknipt
- 50 g boter
Bereiden
Laat het filodeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en de courgette al omscheppend in ca. 4 minuten gaar en laat het vocht verdampen. Voeg de knoflook toe. Klop de eieren los en schep ze samen met de feta en de kruiden door het courgettemengsel.
Smelt de boter. Vet een lage taartvorm in met gesmolten boter. Leg 3 vellen filodeeg in de lengte naast elkaar en laat ze steeds ca. 2 cm overlappen. Bestrijk de vellen met boter. Leg hierop nog twee lagen filodeeg en bestrijk ook deze lagen met boter.
Schep het courgette-fetamengsel in het midden en vouw het deeg er stevig omheen, zodat een lange rol ontstaat. Rol deze tot een spiraal op en leg hem voorzichtig in de vorm. Bestrijk de bovenkant met gesmolten boter. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 30-40 minuten goudbruin en knapperig gaar. Lekker met een witlofsalade.
Extra benodigd
Taartvorm (22 cm)
Het recept 'Hartige taart met courgette en feta' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Yancho Zapryanov | Shutterstock.com
Hartige taart tips
Reacties op dit recept
- stein Filodeeg scheurt snel, kan het ook met bladerdeeg?
- Elsa Vandaag dit recept in elkaar geknutseld, resultaat was verrassend lekker. In combi met witlofsalade een heerlijke maaltijd. Dank voor recept:)