Hartige taart met courgette en feta

2 personen
bereiden

waardering 8,1obv 15 waarderingen

Bevat per portie

845 kcal
31 g eiwit
47 g vet
79 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 pak diepvries filo bladerdeeg à 250 g
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • 1 kleine courgette, in kleine stukjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eieren
  • 150 g feta, in stukjes
  • 3 theelepels Provençaalse kruiden
  • 2 eetlepels peterselie, fijngeknipt
  • 50 g boter

Bereiden

Laat het filodeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C.

Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en de courgette al omscheppend in ca. 4 minuten gaar en laat het vocht verdampen. Voeg de knoflook toe. Klop de eieren los en schep ze samen met de feta en de kruiden door het courgettemengsel.

Smelt de boter. Vet een lage taartvorm in met gesmolten boter. Leg 3 vellen filodeeg in de lengte naast elkaar en laat ze steeds ca. 2 cm overlappen. Bestrijk de vellen met boter. Leg hierop nog twee lagen filodeeg en bestrijk ook deze lagen met boter.

Schep het courgette-fetamengsel in het midden en vouw het deeg er stevig omheen, zodat een lange rol ontstaat. Rol deze tot een spiraal op en leg hem voorzichtig in de vorm. Bestrijk de bovenkant met gesmolten boter. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 30-40 minuten goudbruin en knapperig gaar. Lekker met een witlofsalade.

Extra benodigd

Taartvorm (22 cm)

Het recept 'Hartige taart met courgette en feta' wordt je aangeboden door . Beeld: Yancho Zapryanov | Shutterstock.com

Hartige taart tips

Reacties op dit recept

  • stein Filodeeg scheurt snel, kan het ook met bladerdeeg?
  • Elsa Vandaag dit recept in elkaar geknutseld, resultaat was verrassend lekker. In combi met witlofsalade een heerlijke maaltijd. Dank voor recept:)